Ontharing - instituut Andromeda

____________Schoonheidsinstituut
Huidverbetering op maat !
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Suikerontharing

De voordelen van de Natural Epilation System van PANDHY’S™
  • We verwijderen de haartjes in de richting van de haargroei. Hierdoor verminderen we de pijn.
  • We verwijderen de haartjes volledig. Hierdoor veranderen we de aard van de nagroei (de haartjes worden dunner en groeien minder snel aan).
  • We vernietigen op lange termijn de structuur van de haarbouw, hetgeen tot een langer wegblijven van de haartjes leidt.
  • We werken hygiënisch.
  • We verbeteren de huidstructuur met de zachte verwijdering van dode huidcellen, zonder de levende cellen te beschadigen.
  • Wij werken op een natuurlijke wijze, aangezien we lichaamseigen stoffen gebruiken.
  • We werken fysiologisch, aangezien we de huid niet belasten door hoge temperaturen of door mechanische (druk, trekbewegingen) of chemische prikkelingen.Harsen

De warme hars wordt op de te ontharen huid gestreken. De hars sluit zich om de haren en nadat de hars wordt weggenomen zijn de haren volledig, met haarzakje uit de huid verwijderd.
De methode kan op alle behaarde huidoppervlakken worden gebruikt. Omdat het haar in zijn totaliteit wordt weggenomen,voelt de huid aanmerkelijk gladder aan dan bij het gebruik van crème of dmv scheren. Het haarzakje is immers leeg en het duurt weken voordat de haar weer boven de huid is uitgegroeid.
Deze manier van ontharen heeft een langdurig effect en voelt glad aan. Door deze methode vaker toe te passen worden de haren minder stug, minder dik en komen in mindere mate terug. Doordat de haren opnieuw uit het haarzakje gaan groeien zijn de punten van de haren niet stomp: deze methode geeft dan ook hoegenaamd geen irritaties, roodheid of jeuk.
Electrisch ontharen

Dit is een definitieve manier van ontharen, met een geringe kans op nagroei. Door middel van de naald van het epileerapparaat langs de haar in de haarfollikel te steken wordt de haarwortel bereikt. Met een stroomstootje wordt het haarwortel verhit, zodat de haar moeiteloos uit de haarschacht verwijderd kan worden.
Deze definitieve manier van ontharen is langdurig en kostbaar: de haren moeten stuk voor stuk aangeprikt worden en is dus niet geschikt voor grote oppervlakken.
IPL (Intense Pulsed Light)   PLS3
      
Hoe werkt het?

Wij werken met lichtflitsen. Vanuit een handstuk dat aan het apparaat vastzit, komen lichtpulsen op de huid en de haren. Deze pulsen zijn afgestemd op het pigment van de huid en de kleur van het haar. In het haar zit een bepaalde pigmentstof, melanine. Deze geleidt de warmte van het licht naar de haarschacht en de haarwortel, de follikel. Bij elke flits worden honderden follikels tegelijkertijd vernietigd. Daarmee worden evenzovele haren verwijderd. Het intense pulsed light systeem spaart de huid. Het geeft even een tintelend gevoel. Maar het heeft nagenoeg geen bijwerkingen.

Welke behandelingen?

Beharing op elk lichaamsdeel kan worden verwijderd (oksels, bovenlip, bikinilijn, benen, armen, rug, billen, . . . ). Een gezichtsbehandeling duurt over het algemeen nog geen half uur. Het ontharen van de rug of beide benen neemt ongeveer een uur in beslag.


Voor wie is een behandeling geschikt?

De behandeling is geschikt voor vrijwel elk type huidskleur, haarsoort en haarkleur.
Voorwaarde is wel, dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat.

In het algemeen geldt: hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling. Dit geldt voor vrouwen maar natuurlijk ook voor mannen. Als een lichtpuls eenmaal in het haar is doorgedrongen, zorgt de warmtegeleiding ervoor dat het haarzakje wordt vernietigd. Hoe dik het haar ook is.
Mensen met donkere haartjes kunnen het makkelijkste worden behandeld vanwege de hoge concentratie donkere melanine (absorbeert het licht het best) die deze haartjes bevatten. Daardoor wordt de lichtenergie bij donkere haren in een grotere hitte omgezet.Voor mensen met lichte haartjes is het resultaat minder zeker,doordat deze haartjes minder melanine bevatten en er daardoor minder hitte ontstaat.Mensen met grijze of witte haartjes
kunnen niet worden behandeld.
Het apparaat kan namelijk met grote precisie worden ingesteld op de kleuren van huid en haar. De huid mag dus niet heel donker zijn en de haren niet zeer blond.


Is de behandeling pijnlijk?

Nee. Voor de meeste mensen betekent de behandeling slechts een klein ongemak, het veroorzaakt slechts een licht tintelend gevoel, alsof er een elastiekje tegen de huid schiet. Voor de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht om het gevoel te verminderen.

Hoe effectief werkt een behandeling en hoeveel behandelingen zijn er nodig ?

De effectiviteit is afhankelijk van verschillende factoren als groeifase, huidkleur, haarkleur, haardikte, omvang beharing, oorzaak beharing en het te behandelen lichaamsdeel. Er zijn ook erfelijke factoren in het spel. Dat betekent dat de totale behandelingsduur voor één ieder verschillend is.Alleen groeiende haartjes kunnen worden behandeld.. Het aantal groeiende haartjes varieert van 10 tot 70% afhankelijk van de plaats op het lichaam. De duur van de groeicyclus varieert eveneens.Voor de meeste behandelde personen volstaat voor het lichaam 6 à 7 behandelingen met ongeveer 6 tot 8 weken tussen elke behandeling.Voor het gezicht volstaan 8 à 10 behandelingen met ongeveer 4 tot 6 weken tussen elke behandeling om vrijwel alle haartjes te vewijderen.Na de eerste behandeling zal de haargroei van de meesten minder dicht zijn en zullen nieuwe haartjes dunner zijn.Het is blangrijk te weten dat de eerste behandeling, waarbij de groeiende haartjes worden behandel, wordt gevolgd door de groei van haartjes die op het moment van de behandeling nog in hun rustfase waren. Daardoor is/zijn de volgende behandeling(en) effectiever.


Zijn er bijwerkingen?

Men werkt met fel licht. Net als bij zonlicht kan de huid soms wat rood worden. Vandaar dat wij verkoelende gel gebruiken. Er kan soms een hele lichte zwelling of schilfering ontstaan. In uitzonderingsgevallen zelfs een blaartje. Maar dat verdwijnt snel.

Waar moet ik van tevoren op letten?

Epileer of hars niet meer vanaf 4 weken voor de behandeling en tussen de behandelingen .Scheren mag tot een dag voor een behandeling.Het is ook niet toegestaan haartjes te bleken. U mag vanaf een maand voor de behandeling en gedurende de hele behandelingsperiode niet zonnebaden of onder de zonnebank,om extra pijn door een verhoogde lichtabsorptie in de dermis te voorkomen en pigmentatiestoornissen te voorkomen. Gebruik steeds een SUNBLOCK gedurende deze periode.

Hoeveel kost een behandeling?

De kosten verschillen per lichaamsdeel. Dit hangt onder andere af van de oppervlakte van het lichaamsdeel.Wij houden ons er aan de exacte prijs slechts mee te delen na een persoonlijke analyse. Deze analyse is uiteraard vrijblijvend en volledig kosteloos.
An De blay - Rudy Boulangier
Daalstraat 11 - 1852 Grimbergen Beigem
Tel: 02 269 87 18
BTW: BE0579935581
An De Blay - Rudy Boulangier
Daalstraat 11 - 1852 Grimbergen
Tel: 02 269 87 18
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu